Защо да изберем 100% натурална козметика?

Начало  /  Блог  /  Защо да изберем 100% натурална козметика?
Защо да изберем 100% натурална козметика?

Връзката между кожата и тялото

Веществата, които поставяте върху кожата си, навлизат в тялото ви. Ако не вярвате на това твърдение, помислете за никотиновите лепенки, които хората носят в помощ за спиране на тютюнопушенето, както и за жените в менопауза, на които редовно се предписват хормонални лепенки. Това означава, че потенциално излагате тялото си на цяла гама от химически вещества, без да разберете напълно какви са ефектите, които те могат да имат върху него.

БЕЗ пълнители

Голяма част от традиционната козметика изобилства от „пълнители“. Това са съставки, които нямат стойност за вашата кожа – парабени, оцветители, изкуствени аромати, силикони, емулгатори и масла, получени от нефтохимикали. Те се добавят, за да направят продукта по-евтин, с по-дълъг живот (на практика вечен) и по-привлекателен, но някои доклади показват, че част от тези химикали могат да бъдат намерени и в обезмаслителя на двигателя, както и в антифриза. Кой иска да поставя антифриз на лицето си?

Повече активни съставки

Активните съставки са това, което прави даден козметичен продукт работещ. Те са изключително скъпи и често са следствие от високотехнологични разработки. При традиционната козметика изборът на активни съставки е маркетингов трик и влагането им е в много ниски проценти, колкото да присъстват във формулата. В Ruskha ние не ги „пестим“, защото основната цел е да произвеждаме ефективни продукти.

Антиалергични съставки

Много хора с чувствителна кожа приемат, че не могат да ползват козметика, закупена от магазина. Дори хора с нормален тип кожа може да открият, че получават обриви, когато изпробват нов продукт. Това най-често се причинява от реакция на химикалите. Въпреки че е възможно да бъдете алергични към някои естествени съставки – ядките и ягодите са два типични примера – е по-лесно да се определи кое предизвиква реакцията на кожата ви, ако можете напълно да разберете списъка със съставки на вашия продукт.

Органични съставки

Биологичните продукти се произвеждат чрез използване на съставки, които се отглеждат без използването на синтетични пестициди и торове. Това ги прави по-добри за вашето тяло и по-добри за нашата планета.

„Нахранете“ лицето си

Нашите продукти съдържат съставки, които всъщност „хранят“ кожата ви с жизненоважни вещества и затова налице са не са само обещания, а резултати. Много продукти просто покриват кожата със слой от синтетични добавки или я нападат по агресивен начин с коктейл от химикали.

Социална отговорност

Ако избирате грижливо средствата за грижа за кожата, вие допринасяте за по-социалноотговорен начин на живот. Биологичните продукти се произвеждат, без да навредят на околната среда, животните или други хора.

Вашият коментар

Затваряне

You're currently offline

Кошница Item Removed. Undo
  • Няма избрани продукти.