10 стъпки за сияйна кожа

Начало  /  Блог  /  10 стъпки за сияйна кожа
10 стъпки за сияйна кожа

10 стъпки за сияйна кожа

1. Малко неща могат да изглеждат добре без полагане на съответната грижа за тях. Започнете да се грижите за кожата си, защото ако ѝ нанесете необратими щети, няма да имате шанс за нова. Не забравяйте за режима си, дори когато сте много уморени или заети.

2. Почистването и ексфолирането са важна и неотменна част от режима ви. По кожата полепват множество нечистотии от средата, в която сте – прах, частици от градско замърсяване, мъртви клетки, остатъци от грим и т.н. За да я подготвите за продукта, на който възлагате задачата да се погрижи (било то за хидратацията, за подмладяване и/или за тена ви), тя трябва да е добре почистена. Така той действа по-ефективно и достига по-лесно до долните слоеве. Затова препоръчваме като първа стъпка нашата „Почистваща пудра“. Тя ексфолира, без да изсушава кожата. След това заложете на „Подмладяващия еликсир за лице“, който е мултивитаминозен коктейл.

3. При грижата за лицето не забравяйте и за шията и деколтето.

4. Имайте търпение с козметиката, която използвате. Не съществуват чудотворни помади, които дават резултати веднага. Единственото първоначално усещане при смяната на продукт може да е само сензорно т.е. да прецените как ухае или как се нанася. На повечето активни съставки им трябват поне 2–4 седмици, за да подействат видимо.

5. Хидратацията е изключително важна стъпка за сияйна кожа. Пийте поне 2–3 литра вода на ден.

6. Кожата често е огледало на това, което се случва в тялото ви. Тя може да е суха или преждевременно състарена, защото не приемате достатъчно течности, витамини или минерали. Консумирайте без ограничения сурови и зрели плодове и зеленчуци, както и зеленолистни растения като маруля, спанак и др. Винаги избирайте при възможност чисти, биологични продукти. Старайте се суровите плодове и зеленчуци да присъстват във всяко ваше хранене, а най-добре поне едно хранене от дневното ви меню да е с изцяло с такива.

7. Вие сте това, което ядете. Не бъдете бързи, евтини, лесни или изкуствени. Вафли, бургери, газирани напитки и каквато и да е непълноценна храна нямат място в устата ви, ако искате да имате здрава и млада кожа.

8. Спортът е уникално средство за подобряване на кръвообращението и благоприятства за красива кожа.

9. Не пропускайте разходките в планината или извън града. Чистият въздух е ключова съставка във формулата за красива и здрава кожа.

10. Взимайте необходимата си доза сън всеки ден. Няма по-добра „съставка“ за красива кожа.от добрия сън.

Вашият коментар

Затваряне

You're currently offline

Кошница Item Removed. Undo
  • Няма избрани продукти.