Натурална козметика за лице – история и бъдеще

Начало  /  Блог  /  Натурална козметика за лице – история и бъдеще
Натурална козметика за лице – история и бъдеще

RUSKHA – погрижи се за себе си

Натуралната козметика датира от хилядолетия, а първите археологични доказателства за това са от древен Египет от преди 6000 години.

Древните египтяни са обръщали голямо внимание на превенцията от стареене на кожата. За да предотвратят появата на бръчки и да запазят младежкия блясък на кожата си, египтяните са използвали рициново и сусамово масло. За почистване на кожата пък са правили сапунена паста от глина и зехтин, а за ексфолация използвали пясък смесен с алое вера.

В древен Рим имали специални роби наричани „cosmetae”, от където и произлиза думата козметика, които обгрижвали господарите си, за да изглеждат добре и част от задълженията им били епилация и обмазване с уханни масла.

От Средновековието до Барока навлизат множество натурални съставки като растения, билки, плодове, а хляба напоен в розова вода се използвал за успокояване на подпухналите очи.

Началото на 20-ти век навлизат множество синтетични съставки в козметика с цел да я направят по-достъпна и по-дълготрайна, които днес са с доказан токсичен ефект, не само върху кожата, но и въобще върху здравето.

Много фирми наблегнаха на лабораторните изследвания и в началото на 21-ви век, козметиката започна да се връща назад към природата. Основна причината за това е появата на все повече опасения относно 100 процентовата безопасност и ефикасност на синтетичните съставки. Затова все повече фирми заменят синтетичните вещества с естествени такива.

Ние от RUSKHA вярваме, че природата е дарила земята с невероятни растения, които да бъдат използвани в един съвременен разкрасяващ ритуал, като в същото време да бъдат полезни, а не да вредят на здравето.

Това е нашата идеология – козметика, която е 100% натурална и не съдържа дори прашинка синтетична/токсична съставка. Това го правим за вас, нашите клиенти, защото ние вярваме, че всеки един от нас заслужава най-доброто.

Тази седмица ви помолихме да споделите “Бабина рецепта за красва кожа” и получихме над 100 отговора, за което сърдечно благодарим! Тази неделя на 9 юни, чрез жребий, ще изтеглим 5 печеливши имена, които ще получат Елексир на младостта.

Елексир на младостта е терапия за лице, съдържаща над 18 мощни, растителни и подмладяващи съставки, които подхранват кожата с антиоксиданти, витамини и ефикасни растителни екстракти.

Екстрактът от френска лавандула отпуска бръчките, като при Ботокс, но без вредните токсини, за незабавен ефект против стареене.

Екстрактът от мастикс рестартира клетъчната активност и уплътнява дермиса.

Множеството билкови и растителни екстракти, получени чрез CO2 екстракция, успокояват, хидратират, регенерират и подмладяват кожата.

Ние от RUSKHA имаме собствено производство, за да подсигурим спазването на най-високи стандарти и да можем да сме сигурни, че доставяме най-доброто на нашите клиенти.

Да се върнем към нашата игра.

Водейки се от желанието да знаем повече за натуралните продукти, на 3 Юни в нашия профил във Facebook, ви помолихме да ни споделите вашата Бабина рецепта за красива и здрава кожа и останахме приятно изненадани от това, колко много от вас използват натурална козметика за лице.

Ние от Ruskhа, също сме привърженици на употребата на натурални продукти без химикали и вярваме, че козметиката на бъдещето е използването на натурални продукти с доказано полезно действие върху кожата. Добрите натурални продукти се отличават с богата гама от съставки и тяхното правилно съчетаване.

В неделя, на 9 Юни, чрез жребии на случаен принцип ще изтеглим петима от споделилите с нас своята Бабина рецепта за здраве и красота и ще обявим имената им на страницата.

Вашият коментар

Затваряне

You're currently offline

Кошница Item Removed. Undo
  • Няма избрани продукти.